Γιώργος Κουμπούρης: Ο Σεφ του Καντάφι στην Μύκονο και στο «Natura».

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Lifestyle, Συνεντεύξεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Ο καλύτερος Chef είναι η φύση, σκοπός του «Natura» είναι να αναδείξει ότι η φύση απλόχερα μας χαρίζει.

Το «Natura Resto Mykonos», θα σας ταξιδέψει στην ελληνική θάλασσα με φρεσκάδα και απλότητα. Μυρωδικά, φύτρες, micro leaves και δροσερά dressing ντύνουν με φρεσκάδα τα πιάτα σας. Καλοκαίρι στο Natura με αγάπη στην φύση και το καλό φαγητό, καθημερινά σας περιμένουν διαφορετικές εκπλήξεις με ανανεωμένα πιάτα συνδυασμένα με τα καλύτερα ελληνικά κρασιά. Γη και Θάλασσα στην απόλυτη αρμονία.

Το «My Mykonos» μίλησε με τον σεφ Γιώργο Κουμπούρη που από την Λιβύη και τον εμφύλιο πόλεμο βρέθηκε στο νησί των ανέμων.

Είσαι αυτό που λέμε μάγειρας από «κούνια»;
Από μικρή ηλικία είχα τρέλα με τις γεύσεις, τα χρώματα και τις μυρωδιές…Θυμάμαι πάντα τα δοκίμαζα όλα και είχα άποψη. Η μητέρα μου σαν Κωσταντινουπολίτισα που είναι, μαγείρευε υπέροχα και με έβαλε από μικρή ηλικία στο κόσμο των γεύσεων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αρχίσω να δημιουργώ τον δικό μου κόσμο γεύσεων. Δεν ξέρω λοιπόν εάν είμαι μάγειρας από «κούνια», πάντως ήμουν φαγανός από κούνια και λάτρης του καλού φαγητού.

Η Ελλάδα σου παρείχε τις μαγειρικές γνώσεις που επιζητούσες ή σπούδασες την τέχνη σου στο εξωτερικό;
Σπούδασα αρχικά στην Ελληνική δημόσια σχολής μαγειρικής της Αναβύσου όπου απέκτησα καλές βάσεις θα έλεγα για την εποχή εκείνη πάνω στην μαγειρική… Στην συνέχεια σπούδασα στο Ritz στο Παρίσι, Tokyo Sushi Academy, Blue Elephant στην Ταυλάνδη ,έκανα και ένα πέρασμα και από την Σινγκαπούρη και ακόμα συνεχίζω και σπουδάζω Fitness Nutrition Specialist (Αθλητική διατροφολογία). Το Ταξίδι της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ…

Η γνώση σε κάνει σεφ, ή το «χάρισμα»;
Το χάρισμα είναι το κίνητρο για να ξεκινήσεις οτιδήποτε, το να φτάσεις να γίνεις Σεφ απαιτεί γνώσεις , εμπειρία, παιδεία και διοικητικά προσόντα, είναι ένα πολύπλοκο επάγγελμα όπου η προϋπόθεση για να εξελιχθείς είναι η μόρφωση.

  

Σε είχαν «απαγάγει» για την Λιβύη πριν από χρόνια; Τι αποκόμισες από αυτή την αρχικά υπέροχη εμπειρία και πόσο σε επηρέασε η απρόβλεπτη έκβαση της συνεργασίας σου λόγω του εμφύλιου πολέμου;
Χαχαχα , όχι δεν με είχαν απαγάγει, έζησα και εργάστηκα στην Λιβύη για την οικογένεια Καντάφι 2,5 υπέροχα χρόνια. Είναι πάρα πολλά αυτά που αποκόμισα, από επαγγελματικής άποψης αλλά αυτό που θυμάμαι πιο έντονα είναι η οργάνωση και η εκτέλεση ενός δείπνου για περίπου 100 ηγέτες άλλων χωρών. Από ανθρώπινης άποψης ,αυτό που θυμάμαι έντονα και που μου έχει αλλάξει τον τρόπο που βλέπω την ζωή, είναι ότι έβλεπα ανθρώπους που επιβίωναν σχεδόν με τίποτα αλλά στην ουσία ήταν πιο ευτυχισμένοι από εμάς τους ανθρώπους του Δυτικού κόσμου. Η αλήθεια είναι ότι με επηρέασε αρκετά εάν αναλογιστεί κάποιος ότι ζούσα σε μια χώρα με μηδέν εγκληματικότητα, σε ένα υπέροχο μέρος δίπλα στην θάλασσα… όλα άλλαξαν μέσα σε 5 μέρες, η χώρα βυθίστηκε στον εμφύλιο και εγώ αναγκάστηκα να φύγω κρυφά στην Σικελία με πολεμικό αεροπλάνο όπου το συνόδευαν πορτογάλοι κομάντος. Ότι άλλαξε η ζωή μου τόσο απότομα, μου έδωσε ένα μάθημα πως τίποτα δεν είναι δεδομένο στην ζωή, πρέπει να ζεις και να εκτιμάς την κάθε στιγμή. Χρειάστηκαν περίπου 2 χρόνια για να μπορέσω να επανέλθω στην φυσιολογική μου ζωή, οπότε θα έλεγα ότι επηρεάστηκα αρκετά!

Και με την επιστροφή σου στην Ελλάδα…επέστρεψες στην Φύση!
Επέστρεψα μέσα από το «Natura»!

Πώς δημιουργήθηκε το concept Natura;
Όλα ξεκίνησαν από την Κατερίνα Πανταζοπούλου ιδιοκτήτρια του «Leto Hotel», όπου φιλοξενείται το «Natura Restaurant». Ένα τηλέφωνο της πριν 4 χρόνια με ξαναέφερε στην Μύκονο και αρχίσαμε μαζί να χτίζουμε το «Natura». Στην ουσία το «Natura Concept» είναι φιλοσοφία ζωής, καθώς για εμάς ο καλύτερος Σεφ είναι η φύση , πιστεύουμε πολύ στις καλές πρώτες ύλες και στην ισορροπία ως τελικό αποτέλεσμα, όπου είναι και το ζητούμενο στην μαγειρική. Ειδικά φέτος προτρέπουμε τον κόσμο μας να γίνει Natura. Δηλαδή να σέβεται την φύση, να γίνει zen, να προσέχει την διατροφή του ώστε να είναι υγιής, να ερωτευτεί, να προσφέρει χωρίς αντάλλαγμα και πάντα να χαμογελάει! Be natura…

Πώς εξελίχθηκε φέτος το concept Natura; Τι σας οδήγησε να επικεντρωθείτε στις θαλασσινές γεύσεις;
Το concept Natura εξελίσσεται συνέχεια, ειδικά φέτος έχει ένα μενού σέξι και δροσιστικό με απόλυτη ισορροπία που σίγουρα δεν σε αφήνει αδιάφορο. Καλοκαίρι στην Ελλάδα ίσον θαλασσινές γεύσεις , πόσο μάλλον στο Natura που είναι δίπλα στην Θάλασσα. Κι είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!

Συνέντευξη στον Αναστάσιο Ε. Δαφνή

Αυτά και άλλα πολλά διαβάζουμε κάθε Σάββατο στην free press εφημερίδα «My Mykonos».

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του My-Mykonos.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το My-Mykonos.gr:
  • e-mail: press@my-mykonos.gr
  • Tηλ: 210 36 34 330
  • Fax: 210 36 45 608